Skip to main content

Cine suntem

Asociația Hands Across Romania a fost înființată în 2005 și este dovada faptului că lucrurile bune generează altele și mai bune. După o experiență de voluntariat în cadrul unui proiect european, la reîntoarcerea acasă, în România, am simțit nevoia de a împărtăși din experiența acumulată pentru mai binele comunității. Primul proiect al asociației non-guvernamentale a fost unul despre prevenirea traficului de persoane în școlile din România.

Ne-am certificat în domeniul ESG (Environmental, Social, and Governance) la International Association for Sustainable Economy (IASE) și am parcurs programul accelerator Transformator al Social Innovation Solutions, pentru a ne asigura că avem o contribuție semnificativă la sustenabilitate și la dezvoltarea unui viitor mai responsabil și mai echitabil.

Un prim pas spre schimbare

Povestea noastră

A fost primul pas din lunga călătorie și cu fiecare zi care a trecut de atunci am încercat să fim tot mai buni și să fim acolo unde am simțit că expertiza și experiența noastră ar putea să ajute – în serviciile sociale, educaționale și de mediu.

Suntem o echipă mică, dar cu multă pasiune pentru fapte bune și cu competențe variate care ne permit să ne implicăm în acțiuni de impact/valoroase pentru comunitate. Având competențe diverse, suntem implicați în acțiuni de educație pentru mediu, orientare profesională pentru elevi în învățământul tehnologic dual, consiliere vocațională pentru migranți și sprijinirea integrării lor pe piața muncii. În plus, ne dedicăm și activităților de lobby și advocacy pentru a ne asigura că proiectele noastre beneficiază de sprijinul necesar și pot fi implementate cu succes.

O prioritate esențială

Învățământ tehnologic dual

Învățământul tehnologic dual reprezintă una dintre axele prioritare ale asociației, căreia i-am dedicat o atenție specială pentru că noi, cei de la Hands Across Romania (HAR), credem că un meseriaș bun este la fel de valoros pentru societate ca un profesor sau un medic. Această convingere ne-a determinat să ne implicăm activ în integrarea refugiaților din Ucraina pe piața forței de muncă din România, oferindu-le sprijin pentru a începe o nouă viață și a se stabili profesional în noua lor comunitate.

Educație și protecție

Angajamentul nostru pentru mediu

Considerăm că educația și protecția mediului înconjurător sunt esențiale pentru un viitor sustenabil. Este important să formăm generații capabile să conserve și să protejeze resursele naturale ale planetei, iar în acest sens ne dedicăm dezvoltării unor proiecte care să răspundă acestei nevoi urgente.

Protejăm și sprijinim

Drepturile omului

La HAR, ne concentrăm pe implementarea de proiecte menite să protejeze femeile, tinerii și copiii, monitorizând în paralel respectarea drepturilor omului, în concordanță cu legislația română și cu prevederile internaționale ale Convenției O.N.U. privind drepturile omului și alte norme internaționale relevante.

De asemenea, oferim consultanță și consiliere celor interesați de respectarea drepturilor omului și dezvoltarea conștiinței civice. În cadrul programelor noastre de advocacy, colaborăm cu autoritățile publice din România și din alte țări, pentru a promova schimbări pozitive și a contribui la crearea unui mediu mai echitabil și mai just pentru toți.