Editia 2017

Peste 2500 de elevi se vor întâlni si anul acesta cu Metano
Ediţia a XI a programului „Întâlnire cu energia” derulat de ENGIE, gata de start!

ENGIE România, în parteneriat cu Asociaţia Hands Across România şi Ministerul Educaţiei și Cercetării Științifice, lansează a XI a ediţie a programului educaţional „Întâlnire cu energia”, ai cărui beneficiari vor fi peste 2500 de copii din mediul rural și urban mic din judetele Constanța, Galați, Brăila, Olt, Vâlcea, Vrancea,Dâmbovița precum si din municipiul Bucuresti.
Alcătuit din două lecţii predate interactiv şi din concursul „Câştigă cu Metano”, programul, un proiect de traditie al companiei, are drept obiectiv educaţia tinerei generaţii în ceea ce priveşte utilizarea raţională a surselor de energie şi conştientizarea importanţei protecţiei mediului înconjurător. Proiectul isi propune, totodata, sa le transmita elevilor de clasa a IV-a informatii suplimentare despre sursele de energie pe care le folosesc in viata cotidiana şi despre utilizarea în condiţii de siguranţă a acestora.

Copii din peste 75 de şcoli din localităţile participante vor afla de la angajati ai ENGIE şi voluntari ai Asociaţiei Hands Across România o serie de informaţii utile despre sursele şi tipurile de energie, informatii care pot fi puse ulterior în aplicare de copii atât în familiile şi locuinţele proprii, precum şi în interacţiunea cu alte persoane, gospodării şi mediul înconjurător. Lecţiile vor fi expuse pe baza unor metode interactive de predare şi vor viza tipurile de energie, parcursul gazului natural de la extracţie până în locuinţe, economia de energie şi utilizarea în siguranţă a gazului natural, insistând pe partea de prevenire a accidentelor. La derularea acţiunii vor contribui şi cadrele didactice din şcolile participante la proiect, a căror implicare, seriozitate şi deschidere a fost demonstrată la ediţiile anterioare ale programului.

Elementul de noutate din acest an este concursul „Câștigă cu Metano” care se va desfășura în cadrul școlilor participante pentru a încuraja și adulții din preajma elevilor să se implice în viața educațională a acestora. „Ne dorim ca elevii, fie împreună cu părinții, fie cu învățătorii, să imagineze un proiect comunitar legat de domeniul energiei pentru implementarea căruia să poată primi sprijin financiar în cadrul programului. Cred că pentru copii este un exercițiu excelent care îmbină perfect conștientizarea responsabilității pe care o avem cu toții, de la cele mai mici vârste față de resursele naturii și rolul pe care trebuie să îl insflumăm copiilor, de actori activi în asigurarea și menținerea bunăstării comunității în care trăiesc. Elaborarea unei cereri de finanțare este pentru ei un exercițiu complet nou pentru clasa a IVa, însă este o foarte bună oportunitate de a exersa argumentarea unei idei, dorințe, etc. In plus, educația copiilor nu se face numai la școală, ci ea trebuie continuată și acasă și de aceea ne dorim să implicăm activ și părinții elevilor cu care lectorii noștri interacționează.” declară Mihaela Sandu, coordonator proiect.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com